Tartalomjegyzék

TEPSIBEN SÜLT FALATOK (Teppanjaki)

Hozzávalók:

50 dkg vesepecsenye vagy fehérpecsenye
(esetleg stefániaszelet)
2 kicsontozott csirkecomb
4 tengeri rák
8 tengeri kagyló (vagy 1 doboz kagylókonzerv)
1 egész fokhagyma apróra passzírozva
2 zöldpaprika
2 sárgarépa
1 padlizsán
10 dkg babcsíra
1 evőkanál olaj

őrölt bors
és egyéb fűszerek egyéni ízlés szerint

Vágjuk a csirke- és marhahúst, valamint a zöldségféléket kis darabokra. Szórjuk meg sóval, borssal, ízlés szerint választott fűszerrel. Forrósítsuk fel az olajat, és helyezzük a tepsibe különálló kupacokba a hozzávalókat. Ahogy megsül az asztalon elhelyezett főző- vagy sütőlapon az étel, úgy lehet fogyasztani. Egy teríték négy tálacskából áll: egyikben a kiszedett falatok, a további háromban a szószok vannak, amelybe bele kell mártogatni az ételt. Ezek a következőképpen készíthetők el: