Tartalomjegyzék

SÜLT RIZS (Nasi goreng)

 

Az egyik legnépszerűbb indonéz étel, amelyhez bármilyen maradék főtt hús és zöldség felhasználható.

Hozzávalók:

25 dkg rizs
25 dkg főtt hús
főtt leveszöldség (20-30 dkg) kockára vágva
2,5 dl víz
2 vöröshagyma
1/2 kiskanál chili
1 kávéskanál só és őrölt bors
2 evőkanál olaj
1-1 tojás (személyenként)

A rizst megmossuk, és forrásban levő vízbe helyezzük, 10 percig főzzük. Leszűrjük, s lapos tányéron hűlni hagyjuk. A finomra vágott hagymát olajban üvegesre pároljuk, majd chilivel még három percig főzzük. Hozzáadjuk a főtt húst és a zöldséget, s állandóan keverve még két percig főzzük. Végül hozzáadjuk a rizst, s gyakran keverve addig főzzük, amíg világosbarna nem lesz. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Tükörtojással tálaljuk. Savanyúságként uborkát adhatunk mellé.