6 darab fogolyt kibontunk, kicsontozzuk a mellhúst, fűszerezzük, sózzuk ezt porczellán tálba rakjuk 1/2 deci Madaira és 1/2 deci vörös bor kevés Vorchesterrel 2 óra hosszat állni hagyjuk, a fennmaradt húst, a melyhez még 2 fogolynak a húsát tesszük ledaráljuk mozsárba megtörjük, fűszerezzük 6 tojásnak a fehérjét és mellhúsról a levét tesszük hozzá, ezt szitán áttörjük és 8 lap olvasztott Gelatint szűrünk hozzá, szarvas gomba, pisztáciagomba, vörös páczolt nyelvet
.
ilyen koczkára vágva keverünk bele, aztán az állványon levő hasonló format kéregtésztával kibéleljük, a forma aljába áttörtet teszünk és erre a mellhúsokat, ez folytatandó míg az anyag feldolgozva van, ezt kéreg tésztával letakarjuk, lassu tüznél 2 órán át pirosra sütjük a kéreg fedőn kis nyilást csinálunk és így szitára borítjuk, hogy nedve kifolyjon, ezt eredeti állásába helyezzük és fogoly Chaud froid mártással megtöltjük, az állványon levő formáju fedővel lefödjük és külsőleg díszítjük.Kiállításra combinálta:

 

O l á h G y á r f á s M i h á l y